Deze films zijn op TV op zaterdag 1 november 2014 :

(klik op een titel voor meer info)

01:05
02:30
The Witchfinder General (1968)

IMDB-score: 6.9/10 op basis van 2586 stemmen

Genre : Horror

geregisseerd door Michael Reeves
met Vincent Price, Ian Ogilvy en Rupert Davies

Matthew Hopkins en zijn handlanger John Stearne terroriseren stad en land met hun inquisitie en heksenjacht. Het duo vermaakt zich opperbest met de beschuldigingen en executies van onwetenden door angst en religieuze hysterie. Wanneer de jonge Sara wordt verkracht neemt haar vriend het zwaard op om haar te wreken.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

02:30
04:10
The Devil's Backbone (2001)

IMDB-score: 7.5/10 op basis van 39764 stemmen

Genre : Fantasy / Horror

geregisseerd door Guillermo del Toro
met Eduardo Noriega, Marisa Paredes en Federico Luppi

Terwijl de Spaanse Burgeroorlog door het land raast, is het in een afgelegen weeshuis voor kinderen van gedode Republikeinse militairen en politici ook geen pretje. Carlos is een nieuweling die niet bepaald het lievelingetje is van de ijzige directrice en al helemaal moet oppassen voor de brute conciërge Jacinto (Eduardo Noriega). Alleen een vriendelijke professor knijpt wel eens een oogje toe. Een onontplofte bom in het gebouw maakt constant de dreiging van de oorlog tastbaar, en als dan ook nog blijkt dat een rusteloze geest door de gangen en kamers spookt, kan er van een explosieve situatie gesproken worden.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

07:15
08:30
Sons of the Musketeers (1952)

IMDB-score: 6.2/10 op basis van 408 stemmen

Genre : Avontuur

geregisseerd door Lewis Allen
met Cornel Wilde, Maureen O'Hara en Robert Douglas

Frankrijk 1648. Richelieu en Lodewijk XIII zijn dood, de nieuwe koning is minderjarig en hertog De Lavalle is van plan de macht te grijpen. In een wanhopige poging hem dit te belemmeren doet koningin Anne een beroep op de kinderen van de oorspronkelijke musketiers.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

08:30
10:00
The Quick Gun (1964)

IMDB-score: 5.6/10 op basis van 273 stemmen

Genre : Western

geregisseerd door Sidney Salkow
met Audie Murphy, Merry Anders en James Best

Na een afwezigheid van twee jaar keert Clint terug naar zijn geboortegrond. Onderweg wordt hij gevangen genomen door de bende van Spangler. Hij hoort dat ze de bank van het stadje waar hij ook naar toe gaat willen beroven. Het lukt Clint te ontsnappen en hij probeert de mensen in het stadje te overtuigen van de ophanden zijnde overval. Maar Clint heeft een verleden in het stadje en de mensen geloven hem niet. Twee jaar geleden was Clint gedwongen twee van de Morrissons neer te schieten. De twee overgebleven Morrisons zoeken Clint op en in de confrontatie laten de twee Morrisons het leven. Clint wordt opgepakt en ingesloten en juist als zijn snelheid op de revolver een uitkomst zou kunnen bieden, overvalt de bende van Spangler de bank.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

09:30
10:45
Columbo (1972)
Sorry, over deze film kunnen wij u geen verdere informatie geven...
13:45
15:45
That's Entertainment, Part 2 (1976)

15:00
17:00
Footloose (1984)

IMDB-score: 5.9/10 op basis van 14065 stemmen

Genre : Muziek / Romantiek

geregisseerd door Herbert Ross
met Kevin Bacon, Lori Singer en John Lithgow

Ren MacCormack is net verhuisd van Chicago naar het stadje Bomont. Hij is een echte stadsjongen en danst graag op rockmuziek, twee doodzonden in het lieflijke Bomont. De leraren gebruiken hem als een slecht voorbeeld en zijn klasgenoten pesten hem. Dominee Moore heeft de dansmuziek verboden, echter, hij moest eens weten wat zijn dochter Ariel en Ren samen doen...

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

15:45
17:30
Show Boat (1951)

IMDB-score: 7.0/10 op basis van 3078 stemmen

Genre : Muziek / Drama

geregisseerd door George Sidney
met Ava Gardner, Howard Keel en Kathryn Grayson

Wanneer Julie LaVerne en haar echtgenoot Steve Baker gedwongen worden om de showboot 'Cotton Blossom' te verlaten (hun huwelijk is illegaal omdat Julie een halfbloed is), wordt hun show overgenomen door Magnolia Hawks, de dochter van de kapitein, en Gaylord Ravenal, een gokker. Magnolia en Gaylord worden verliefd, trouwen en verhuizen naar Chicago. Daar leven ze van het geld dat Gaylord met gokken heeft gewonnen. Wanneer ze blut zijn, laat Gaylord haar door schuldgevoelens overmand in de steek, niet wetend dat zij zwanger is.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

17:20
19:00
Alvin and the chipmunks 3 (2007)

IMDB-score: 5.2/10 op basis van 40145 stemmen

Genre : Animatie / Komedie

geregisseerd door Tim Hill
met Jason Lee, de stemmen van Ross Bagdasarian Jr. en Janice Karman

Het verhaal gaat over drie eekhoorns. De rebelse Alvin, de lange genie en uitvinder Simon en de veelvraat Theodor. Alle drie worden opgevoed door Dave Seville. Hun grootste droom is om een van de bekendste rapgroepen aller tijden te worden. Alvin en de rest proberen alles op alles te zetten om zo snel mogelijk beroemd te worden. Op een dag krijgen zij een kans om een album uit te laten brengen, maar Dave daarentegen heeft zijn bedenkingen. Ze proberen Dave over te halen om alsnog toestemming te geven, zodat hun droom werkelijkheid wordt.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

18:45
20:40
The League of... (2003)

IMDB-score: 5.6/10 op basis van 85051 stemmen

Genre : Actie / Sciencefiction

geregisseerd door Stephen Norrington
met Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

20:15
22:35
Fast and Furious 5 (2011)

IMDB-score: 7.3/10 op basis van 199061 stemmen

Genre : Actie / Drama

geregisseerd door Justin Lin
met Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson

Nadat ex-agent Brian O’Connor (Paul Walker) en Mia Toretto (Jordana Brewster) Dom Toretto (Vin Diesel) hebben helpen ontsnappen uit de gevangenis, zijn ze op de vlucht voor de politie. Als ze uiteindelijk in Rio de Janeiro belanden moeten ze, om hun vrijheid terug te krijgen, nog één klus aannemen. Ze worden echter op de hielen gezeten door FBI-agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson), die alles op alles zet om Dom, Brian, Mia en hun team op te pakken.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

20:40
22:10
Walking Tall (2004)

IMDB-score: 6.0/10 op basis van 19065 stemmen

Genre : Actie / Avontuur

geregisseerd door Kevin Bray
met Dwayne Johnson, Johnny Knoxville en Michael Bowen

Chris Vaughn verlaat het leger en keert terug naar zijn woonplaats om een nieuw leven te beginnen. Daar aangekomen blijkt dat zijn oude high school-rivaal Hamilton, de oude molen van het stadje voor zijn eigen criminele gewin gebruikt. Het gevolg is dat Chris' woonplaatsje barst van de criminaliteit en het geweld. Met behulp van zijn oude maatje Ray wordt Chris tot de nieuwe sheriff gekozen en belooft de praktijken van Hamilton te stoppen. Remake van de gelijknamige film uit 1973.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

22:10
00:00
Eragon (2006)

IMDB-score: 5.0/10 op basis van 42004 stemmen

Genre : Actie / Fantasy

geregisseerd door Stefen Fangmeier
met Edward Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle

Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

22:15
00:25
Terminator Salvation (2009)

IMDB-score: 6.7/10 op basis van 164809 stemmen

Genre : Sciencefiction / Actie

geregisseerd door McG
met Christian Bale, Sam Worthington en Anton Yelchin

De film speelt zich af in post-apocalyptisch 2018. John Connor heeft als lot het leiden van de opstand tegen Skynet en haar leger van Terminators. De toekomst die hij voorzag wordt veranderd door de komst van Marcus Wright, een vreemdeling wiens laatste herinnering is dat hij in een cel op de executie van zijn doodstraf zat te wachten. Connor moet bepalen of Marcus gezonden is vanuit de toekomst, of gered is vanuit het verleden. Samen trekken ze ten strijde tegen Skynet.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

23:40
00:55
Le chantier des gosses (1970)

IMDB-score: 7.5/10 op basis van 10 stemmen

Genre : Drama

geregisseerd door Jean Harlez
met Suzanne Cognioul, Raymond Coumans en Armand Cwi

In de schaduw van het Brusselse Justitiepaleis ligt een braakliggend terrein, de krater van een V1 uit de Tweede Wereldoorlog. Het is het uitgelezen speelterrein voor de ketjes uit de Marollen. Tot een groep architecten en landmeters het terrein komt verkennen. De kinderen willen hun speelterrein echter niet zomaar afstaan.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

23:50
01:25
Nick of Time (1995)

IMDB-score: 6.3/10 op basis van 16589 stemmen

Genre : Thriller / Drama

geregisseerd door John Badham
met Johnny Depp, Christopher Walken en Charles S. Dutton

Gene Watson komt met z'n dochtertje aan in Los Angeles na de begrafenis van z'n ex-vrouw te hebben bijgewoond. Zijn dochtertje wordt gekidnapt, en de kidnappers eisen dat Gene, in ruil voor het leven van z'n dochtertje, iemand vermoordt. Het wordt een race tegen de klok.

Meer info over deze film, elders op 't web :