Deze films zijn op TV op zaterdag 29 november 2014 :

(klik op een titel voor meer info)

00:35
02:50
AI: Artificial Intelligence (2001)

IMDB-score: 7.0/10 op basis van 182031 stemmen

Genre : Sciencefiction / Drama

geregisseerd door Steven Spielberg
met Haley Joel Osment, Jude Law en Frances O'Connor

In het midden van de 21e eeuw heeft de mens een nieuw type computer ontwikkeld, dat zich bewust is van zijn eigen bestaan. Deze vorm van kunstmatige intelligentie wordt onder andere gebruikt in robots. Eén van deze robots, een jongen, hoopt een echt mens te worden, om zo de liefde van zijn pleegmoeder terug te winnen.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

02:50
04:15
Quatermass 2 (1957)

IMDB-score: 7.2/10 op basis van 858 stemmen

Genre : Science-Fiction / Horror

geregisseerd door Val Guest
met Brian Donlevy, John Longden en Sid James

Dokter Quartermass heeft de leiding over een belangrijk, nucleair laboratorium, dat druk doende is met de bouw van enorme raketten voor de kolonisatie van de maan. Buitenaardse wezens steken hier op gruwelijke wijze een stokje voor, door zich in het brein van de aardse bevolking te nestelen.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

09:55
11:10
Columbo: Double Shock (1973)
Sorry, over deze film kunnen wij u geen verdere informatie geven...
13:40
15:30
Mrs. Soffel (1984)

IMDB-score: 6.2/10 op basis van 2142 stemmen

Genre : Drama / Romantiek

geregisseerd door Gillian Armstrong
met Mel Gibson, Diane Keaton en Matthew Modine

Peter Soffel is een bewaker van een gevangenis. Als zijn vrouw Kate op een keer zich aangetrokken voelt tot een gevangene genaamd Ed Biddle, besluit ze om Peter te verlaten en Ed te helpen om te ontsnappen.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

14:40
17:00
Operation Petticoat (1959)

IMDB-score: 7.2/10 op basis van 5985 stemmen

Genre : Komedie / Oorlog

geregisseerd door Blake Edwards
met Cary Grant, Tony Curtis en Joan O'Brien

De eerste kapitein van de sea tiger moet nu de onderzeeër als schroot dumpen. Hij denkt terug aan WO II. Voor zijn eerste tocht werd zijn boot gebombardeerd, hij overtuigt zijn superieuren het niet op te geven maar hij kan geen spullen krijgen en een admiraalshulpje zonder enige ervaring wordt aan zijn team toegevoegd. Dat blijkt echter een oplichter die in staat is om spullen te regelen. Hij wordt hoofd bevoorrading.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

17:20
19:00
Marmaduke (2010)

IMDB-score: 3.7/10 op basis van 6895 stemmen

Genre : Komedie / Familie

geregisseerd door Tom Dey
met de stemmen van Owen Wilson, Emma Stone en George Lopez

'Marmaduke' (Owen Wilson) is de Deense Dog van de Winslow familie. Wanneer de familie gaat verhuizen naar een andere buurt, nemen ze de grote loebas uiteraard mee. Eenmaal aangekomen zorgt de hond voor veel problemen. Marmaduke weet dat de tieners in het mensenleven het best moeilijk kunnen hebben. Hij laat met zijn verwoestende acties echter zien dat dit bij honden precies zo is.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

18:55
20:40
Beat the World (2011)

IMDB-score: 4.6/10 op basis van 1381 stemmen

Genre : Drama

geregisseerd door Robert Adetuyi
met Tyrone Brown, Mishael Morgan en Nikki Grant

Drie dansgroepen nemen het tegen elkaar in een internationale competitie. Het gaat er heel hard en dikwijls emotioneel aan toe, want iedereen is erg gedreven om te winnen. Verliezen is voor geen van de deelnemers een optie. Ze bereiden zich al zo goed als heel hun leven voor om kampioen te worden en gaan dan er ook voluit voor om hun droom werkelijkheid te maken.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

20:15
23:00
Bad Boys II (2003)

IMDB-score: 6.2/10 op basis van 53511 stemmen

Genre : Actie / Komedie

geregisseerd door Michael Bay
met Will Smith, Martin Lawrence en Gabrielle Union

Mike Lowrey en Marcus Burnett van de politie van Miami krijgen een cruciale tip binnen over een belangrijke levering XTC-pillen vanuit Amsterdam. Het spoor leidt naar de Cubaanse nachtclubeigenaar Johnny Tapia. Die wordt al een tijdje verdacht van drugssmokkel, maar tot op heden is de politie er nog niet in geslaagd de vermoedens hard te maken. Naarmate het onderzoek van Mike en Marcus vordert, komen ze terecht in een grootschalige drugsoorlog tussen rivaliserende bendes uit de onderwereld. De twee agenten moeten bijzonder voorzichtig te werk gaan omdat Syd, de zus van Marcus, een undercoveroperatie voor de nationale drugsbrigade uitvoert om het imperium van Tapia ten val te brengen. Voorzichtigheid is echter niet de sterkste kant van Mike en Marcus.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

20:35
22:55
Seven Pounds (2008)

IMDB-score: 7.6/10 op basis van 72184 stemmen

Genre : Drama

geregisseerd door Gabriele Muccino
met Will Smith, Rosario Dawson en Woody Harrelson

Om zijn verleden dat hem kwelt achter zich te laten besluit Ben Thomas (Will Smith) zeven onbekende mensen een helpende hand toe te steken en zo hun levens drastisch te veranderen. Eén daarvan is Emily Posa (Rosario Dawson), een aantrekkelijke, levenslustige vrouw die kampt met een hartkwaal en een belastingschuld. Terwijl Ben haar helpt met grote en kleine klusjes, ontdooit zijn eigen kille hart. Maar hun ontluikende liefde maakte geen onderdeel uit van zijn grote plan…

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

20:40
22:35
Transporter 3 (2008)

IMDB-score: 5.9/10 op basis van 33940 stemmen

Genre : Actie

geregisseerd door Olivier Megaton
met Jason Statham, Robert Knepper en Justin Rodgers Hall

Frank Martin, de chauffeur die zonder te vragen pakketjes bezorgt, wordt wederom gevraagd te bemiddelen. De dochter van een politicus uit de Oekraďne is ontvoerd en het is aan Frank om haar te bevrijden.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

22:00
00:00
Season of the Witch (2011)

IMDB-score: 5.3/10 op basis van 47239 stemmen

Genre : Avontuur / Fantasy

geregisseerd door Dominic Sena
met Nicolas Cage, Ron Perlman en Claire Foy

Tijdens de zwarte plaag in de 14de eeuw in Europa krijgt een ridder de opdracht om een meisje te vervoeren, dat ervan verdacht wordt een heks te zijn die verantwoordelijk zou zijn voor de plaag. De ridder denkt echter dat ze valselijk wordt beschuldigd en samen met een groepje aanhangers probeert hij het meisje naar een mysterieuze plaats te brengen, waar haar onschuld bewezen kan worden, en waar ook de plaag gestopt kan worden.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

22:05
00:15
King Arthur (2004)

IMDB-score: 6.2/10 op basis van 53858 stemmen

Genre : Actie / Avontuur

geregisseerd door Antoine Fuqua
met Clive Owen, Keira Knightley en Ioan Gruffudd

Arthur is een aarzelende leider die niets liever wil dan Brittannië verlaten en naar de stabiliteit van Rome terugkeren. Maar voordat hij mag vertrekken, leidt een laatste opdracht hem en zijn ruiters - Lancelot, Galahad, Bors, Tristan, Dagonet en Gawain - hem verder van zijn doel af. Brittannië heeft een koning nodig, die het volk kan verenigen om het land tegen de binnenvallende Saksen te verdedigen. Onder begeleiding van zijn vroegere vijand Merlijn, de mooie en moedige Guinevere, zal Arthur de kracht moeten vinden om het tij te doen keren en Brittanië weer terug te geven aan haar oorspronkelijke bewoners.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

22:35
00:50
Blindness (2008)

IMDB-score: 6.6/10 op basis van 40495 stemmen

Genre : Drama / Thriller

geregisseerd door Fernando Meirelles
met Julianne Moore, Mark Ruffalo en Alice Braga

Als een stad getroffen wordt door een mysterieus virus dat alle inwoners blind maakt, besluiten de autoriteiten het gebied af te sluiten. Er is echter een vrouw (Julianne Moore) die nog niet getroffen is door het virus, en aangezien alleen zij nog kan zien, rust er een enorme verantwoordelijkheid op haar schouders.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

23:45
02:10
Terms of Endearment (1983)

IMDB-score: 7.3/10 op basis van 20833 stemmen

Genre : Drama / Komedie

geregisseerd door James L. Brooks
met Shirley MacLaine, Debra Winger en Jack Nicholson

Aurora en Emma zijn moeder en dochter die een gecompliceerde maar warme relatie onderhouden. De film volgt hen verschillende jaren van hun leven. Van het huwelijk van Emma met een man die een bloedhekel aan zijn schoonmoeder heeft tot de romance die Aurora begint met haar buurman, de ex-astronaut Garrett Breedlove.

Meer info over deze film, elders op 't web :
   

23:50
01:50
Cell 211 (2009)

IMDB-score: 7.7/10 op basis van 41807 stemmen

Genre : Actie / Drama

geregisseerd door Daniel Monzón
met Luis Tosar, Alberto Ammann en Carlos Bardem

Juan Oliver is een ambitieuze, net beginnende, gevangenisbewaker. Op zijn eerste dag komt hij iets eerder, zodat men hem een beetje kan inwerken. Tijdens de rondleiding raakt hij buiten westen door een ongelukje bij een deel waar men aan het bouwen is. De anderen leggen hem in een nabije leegstaande cel, nr. 211, om hem op te lappen. Maar dan breekt er een grote opstand en rel uit in de gevaarlijke FIES-sectie, en Juan zit vast in de cel en moet zich zien te redden.

Meer info over deze film, elders op 't web :